Digitális nyomelemzés

Digitális nyomelemzés keretében a kibernyomozó az alábbi főbb problémák megoldásában tud segítséget nyújtani:

  • időben elhúzódó folyamatok összetett vizsgálata
  • különböző digitális nyomok összekapcsolása
  • rejtett összefüggések elemzése
  • OSINT, azaz nyílt információszerzésen alapuló felderítés, információ gyűjtés
  • különböző rendszerek naplófájljainak vizsgálata, elemzése
  • támadások forrásának és elkövetési módjának felderítése
  • igazságügyi szakértő által kiállított hiteles jegyzőkönyv biztosítása
  • segítség az illetékes hatóságokkal történő kapcsolattartásban, feljelentések megírása, megbízó teljes körű képviselete, jogi tanácsadás

Napjainkban az informatikai jellegű támadások (incidensek) folyamatosak, óráról órára növekvő tendenciát mutatnak és szinte mindenkit érintenek. Egy cég életében az érzékeny, üzleti adatok védelme rendkívül fontos. Sajnos sokan elhanyagolják a  megfelelő védelem kialakítását, emiatt könnyen áldozatok lesznek és csak utólag gondolkoznak el azon, hogy változtatni kellene. Ha már megtörtént a baj, akkor lehetőség szerint meg kell próbálni a rendelkezésre álló információk alapján beazonosítani a támadás forrását. Ehhez segítséget nyújtanak a rendszerben keletkezett naplófájl bejegyzések, a támadás mintázata, jellege és egyéb rendelkezésre álló adatok, melyeket gondosan elemezve olyan összefüggéseket lehet találni, amellyel jól beazonosíthatóvá válik a támadás forrása. A digitális nyomelemzés során az összegyűjtött információkból az igazságügyi szakértőink olyan hiteles jegyzőkönyvet állítanak össze, mely egy későbbi büntetőeljárás során bizonyító erővel rendelkezik. Amennyiben a megbízó igényt tart rá büntetőjogi szakjogász által készített feljelentéssel és a hatóság előtt történő teljes körű képviselettel, továbbá informatikai és információbiztonsági szakemberekkel segítjük az ügymenetet. Az incidens teljes körű feltérképezését követően kollégáink javaslatokat tudnak tenni a jövőbeni támadások megelőzésére vonatkozóan.

A fent felsorolt tevékenységek a teljesség igénye nélkül csak a főbb megoldásokat ismertetik, ezen túlmenően minden, a digitális nyomelemzés körébe tartozó megoldást készek vagyunk leendő ügyfeleink rendelkezésére bocsátani. További információ a kapcsolat menüpontban kérhető.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.